9 Ιουνίου 2016

Πιτσιόρλας: Στα 7 δισ. η επένδυση στο Ελληνικό


ΟΛΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ CHINA COSCO
 
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, μίλησε στo «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στήριξε την αποφασιστικότητα με την οποία στηρίζει η κυβέρνηση την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έκανε σε ένα χρόνο και δύο – τρεις μήνες όσα δεν έχουν γίνει τα τελευταία 5-6 χρόνια».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ότι χρειαζόταν να δοθεί λύση σε πολλά προβλήματα και εξήρε την προσπάθεια της κυβερνητικής ομάδας υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη, η οποία, όπως είπε, δούλεψε επίπονα και παραγωγικά, προκειμένου να βρει μια λύση.
«Όποιος και να κυβερνούσε αυτά τα προβλήματα θα υπήρχαν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε απεργίες, ούτε αντιδράσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλο για τη χώρα και το Ελληνικό. Υπάρχουν βεβαίως τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα, παρά ταύτα όμως, φαίνεται ότι όλοι κρίνουν ότι ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Και αυτό θα το αξιοποιήσουμε. Δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί το έργο αυτής της κυβέρνησης στο επίπεδο των ιδιωτικοποιήσεων», υπογράμμισε ακόμα.
Ακόμη, μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε, αναφερόμενος στη συμφωνία για το Ελληνικό, πως «υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις από την αρχική συμφωνία, ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει η κοινωνία το έργο αυτό».
«Η σημαντική βελτίωση είναι πως η μισή έκταση θα είναι οι χώροι πρασίνου. Το πάρκο θα είναι κοινόχρηστο για όλους τους πολίτες, ενώ το κόστος για τη συντήρηση του πάρκου θα βαραίνει τον επενδυτή. Στην προηγούμενη συμφωνία δεν υπήρχε καν πρόβλεψη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Από μια επένδυση 7 δις θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τεράστια φορολογικά έσοδα, πολλές θέσεις απασχόλησης, ενώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στέλνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα διεθνώς».
ΠΗΓΗ
www.topnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου