27 Απριλίου 2016

Πιτέλα: Να μην αφήσουμε «κάποια γεράκια να σκοτώσουν την Ελλάδα»


Πιτέλα: Να μην αφήσουμε «κάποια γεράκια να σκοτώσουν την Ελλάδα»
«Θέλουμε μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον μία συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους» αναφέρει ο Πιτέλα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εκβιασμό χαρακτηρίζει την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Τζάνι Πιτέλα, σημειώνοντας ότι αυτό θα σήμαινε πως «κάποια 'γεράκια' θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα», και τονίζει πως εάν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο τότε πρέπει να διεξαχθεί ειδική Σύνοδος Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Σε δήλωσή του στον δικτυακό τόπο της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωκοινοβούλιο ο Τζάνι Πιτέλα τονίζει:

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια 'γεράκια' θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να εμποδίσουμε την κρίση στην Ελλάδα στον δρόμο προς το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που -κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015».

Και προσθέτει: «Εάν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον μία συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους».

πηγη

www.news.in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου