12 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ!

 ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ!: Του Δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς Ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος και διδακτικής αξίας είναι το κατωτέρω απλό, ευανάγνωστο και παρ αστατικό άρθρο του δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόίαςμπερτς, που αναλύει την μέθοδο λειτουργίας του ΔΝΤ, ως «μηχανής» καταλήστευσης του εθνικού πλούτου χωρών με εύπιστους ή εξαγοράσιμους ηγέτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προσδίδουν οι ειδικές αναφορές του στην Ελλάδα, που καθιστούν το άρθρο χρήσιμο ίσως στοιχείο ενδεχόμενης μελλοντικής δικαστικής έρευνας του φακέλου ορισμένων πολιτικών προσώπων, στον καταλογισμό ευθυνών για την θανάσιμη υπερχρέωση της χώρας. Πολύτιμη είναι και η εισφορά του στην ενημέρωση για την συνωμοτική συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε. (Διατλαντικής Συνεργασίας).
Ο δρ. Ρόμπερτς είναι ως γνωστόν Αμερικανός πρώην υπουργός, πρώην αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ, συγγραφέας μεταφρασμένος σε πλειάδα γλωσσών και διεθνώς δημοφιλέστατος αναλυτής. 

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού* 

«Ο Μichael Hudson, o John Perkins (1*) και μερικοί άλλοι είχαν καταγγείλει την εκατόγχειρη λεηλασία λαών από Δυτικούς Οικονομικούς Θεσμούς και κυρίως τις μεγάλες τράπεζες της Ν. Υόρκης, με τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Χώρες του Τρίτου Κόσμου λεηλατούντο και λεηλατούνται, δελεαζόμενες με σχέδια εξηλεκτρισμού ή άλλα παρόμοια. Οι εύπιστες κυβερνήσεις πείθονται από τα λεγόμενα, πως μπορούν να κάνουν τις χώρες τους πλούσιες, συνάπτοντας εξωτερικά δάνεια για την εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης που τους παρουσίασαν Δυτικοί. Εφαρμογή του -βεβαιώνουν- θα αποδώσει αρκετά φορολογικά έσοδα για την αποπληρωμή του χρέους.
Αυτό συμβαίνει σπάνια ή ποτέ. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η χώρα χρεώνεται έως και πέρα από τις εισπράξεις της σε συνάλλαγμα. ΄Οταν η χώρα δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το αναπτυξιακό δάνειο, οι δανειστές στέλνουν το ΔΝΤ να πει στη χρεωμένη κυβέρνηση ότι το ΔΝΤ θα προστατεύσει την δανειοληπτική βαθμολογία της χώρας, δανείζοντάς της τα χρήματα για να πληρώσει τους δανειστές της. Υπό τον όρο όμως ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει τα αναγκαία μέτρα λιτότητας, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει το ΔΝΤ.
Αυτά τα μέτρα είναι ο περιορισμός του κρατικού τομέα και των δημοσίων υπηρεσιών, η περικοπή των συντάξεων του δημόσιου τομέα και η πώληση των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών σε ξένους. Τα χρήματα από την περικοπή των κοινωνικών υπηρεσιών και την πώληση της κρατικής περιουσίας σε ξένους πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους στο ΔΝΤ.
Αυτός, ιστορικά, είναι ο τρόπος που η Δύση λεηλάτησε τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Εάν ο ηγέτης μιας χώρας δεν είναι πρόθυμος να συνάψει μια τέτοια συμφωνία, απλώς δωροδοκείται -όπως δωροδοκήθηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις- να συμφωνήσει με την λεηλασία της χώρας που παριστάνει πως εκπροσωπεί. 
Όταν αυτή η μέθοδος λεηλασίας εξαντλήθηκε, η Δύση αγόρασε μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και επέβαλλε σε χώρες του Τρίτου Κόσμου μια πολιτική εγκατάλειψης της διατροφικής αυτάρκειας, χάριν της εξειδίκευσης στην παραγωγή ενός ή δύο αγροτικών προϊόντων, για την εξασφάλιση εξαγωγικού εισοδήματος. Αυτό καθιστά τους πληθυσμούς των συμμορφούμενων χωρών εξαρτημένους από εισαγωγές τροφίμων δυτικής παραγωγής. Κατά κανόνα το εισόδημα από τις εξαγωγές ενθυλακώνεται από διεφθαρμένες κυβερνήσεις ή ξένους εμπόρους που πληρώνουν ελάχιστα την τοπική παραγωγή και πουλούν πανάκριβα τα εισαγόμενα τρόφιμα στον πληθυσμό. ΄Ετσι η οικονομική αυτάρκεια μετατρέπεται σε υπερχρέωση.
Με την εξάντληση τώρα όλων των ορίων αποστράγγισης του Τρίτου Κόσμου, η Δύση στρέφεται στη καταλήστευση των δικών της χωρών. Η Ιρλανδία ληστεύτηκε και η ληστεία της Ελλάδας και της Πορτογαλίας είναι τόσο σοβαρή ώστε εξώθησε πολλές νέες γυναίκες στη πορνεία.
Προηγουμένως, όταν μια κυρίαρχη χώρα βρισκόταν να βαρύνεται με περισσότερο χρέος από όσο μπορούσε να εξυπηρετήσει, οι δανειστές της ήταν αναγκασμένοι να μειώσουν το χρέος στα όρια των δυνατοτήτων της χώρας. Στον 21ο Αιώνα αυτός ο παραδοσιακός κανόνας εγκαταλείφθηκε, όπως περιγράφω στο βιβλίο μου The Failure of Laissez Fair Capitalism.
Ο νέος κανόνας είναι ότι ο λαός μιας χώρας, ακόμη και εκείνης που οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της εξαγοράσθηκαν για να χρεώσουν τη χώρα σε ξένους, θα πρέπει να υποστεί ψαλίδισμα των μισθών, των συντάξεων, της απασχόλησης και των κοινωνικών υπηρεσιών και το ξεπούλημα σε ξένους πολύτιμων εθνικών πηγών πλούτου, όπως της υπηρεσίας ύδρευσης, των λιμανιών, του εθνικού λαχείου και των προστατευόμενων εθνικών γαιών, όπως των ελληνικών νησιών.
Ό,τι υπέστησαν η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι στον δρόμο της Ισπανίας και της Ιταλίας. Οι λαοί είναι ανίσχυροι επειδή οι κυβερνήσεις δεν τους αντιπροσωπεύουν. Δεν είναι μόνο πως οι υπουργοί δωροδοκούνται. Μέλη της κυβέρνησης και λαός υφίστανται πλύση εγκεφάλου, ότι πρέπει να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης γιατί αλλιώς θα τους ξεπεράσει η Ιστορία.
Ο συνδυασμός προπαγάνδας, τραπεζικής δύναμης, βλακείας και εξαγοράς σημαίνει πως δεν υπάρχει ελπίδα για τους ευρωπαϊκούς λαούς.


συνεχεια στην πηγη
http://karapanagos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου