13 Φεβρουαρίου 2016

Σκλαβενίτης: Κίνηση ματ με τα υπερμάρκετ του ΜαρινόπουλουΜετά την μη επίτευξη συμφωνίας με την Βερόπουλος, η οικογένεια Σκλαβενίτη επιστρέφει και ανακοινώνει συνεργασία με την Μαρινόπουλος στα υπερμάρκετ.
Adtech Ad
Σε μια σημαντική κίνηση στην σκακιέρα του λιανεμπορίου προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτη ο οποίος πλέον θα συν-διοικεί τα υπερμάρκετ Carrefour μαζί με την οικογένεια Μαρινόπουλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο οι δύο πλευρές:
AdTech Ad
Ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ο Όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρίας με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.
Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε €325 εκατ. περίπου.
Η συμμετοχή των δύο Ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το Δ.Σ. της νέας εταιρίας θα είναι ισοβαρής. Ο Όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. και ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Οι οικογένειες Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη δήλωσαν σχετικά:
«Δύο ελληνικές οικογένειες που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο του λιανεμπορίου ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των καταναλωτών, των Ελλήνων παραγωγών και των εργαζομένων τους. Ευελπιστούμε ότι και με το νέο σχήμα θα συμβάλλουμε θετικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».
Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση συμφωνίας θα επιτευχθεί σε βάθος 2 μηνών και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Για τον όμιλο Σκλαβενίτη η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην διατήρηση του ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες αλυσίδες καθώς αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να "πέσουν οι υπογραφές" για την εξαγορά της Βερόπουλος από τον όμιλο ΜΕΤΡΟ της οικογένειας Παντελιάδη. Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη μεγάλη κίνηση που πραγματοποιεί σε διάστημα 1μίση έτους καθώς είχε προηγηθεί η εξαγορά του μεριδίου της Βερόπουλος στην κρητική αλυσίδα Χαλκιαδάκης - την πρώτη κίνηση εκτός Αττικής - και στην συνέχεια την απόκτηση των καταστημάτων της Makro που της έδωσαν ισχυρό πάτημα στην αγορά του χονδρεμπορίου.
συνεχεια στην πηγη
http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου