16 Νοεμβρίου 2015

Εκατόμβη νεκρών από τις επιθέσεις στο Παρίσι - "Θάλασσα" πτωμάτων στην συναυλία του "Μπατακλάν"! -

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
των Χρήστου Μακρή, Πάνου Σπαγόπουλου και Γιάννη Πετρίδη
(Συνεχής ροή): Έληξε η ομηρία στο θέατρο Μπατακλάν μετά από έφοδο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.
Ο αριθμός των νεκρών στο θέατρο που έχει γίνει πραγματική σφαγή έφτασε τελικά τους 112, σύμφωνα με το CNN ανεβάζοντας, το συνολικό αριθμό των θυμάτων από όλες τις επιθέσεις στους 153 κατά το αμερικανικό δίκτυο. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται ότι είναι και 4 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων.
Οταν μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν μια "θάλασσα" από πτώματα. Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, οι νεκροί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Παρισιού και αστυνομικούς αξιωματούχους, ήταν 112, μόνο μέσα στο θέατρο, ενώ υπήρχαν και πολλοί τραυματίες.
Οπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες "Τέσσερε ή πέντε άτομα ευρισκόμενα στο μέσον της συναυλίας άρχισαν να πυροβολούν και να πετούν χειροβομβίδες μέσα στο πλήθος. Αμέσως οι θεατές έπεσαν στο έδαφος, αλλά συνέχισαν να τους πυροβολούν, ενώ βρίσκονταν στο έδαφος. Ενας από τους οπλοφόρους δεν ήταν πάνω από 19 ή 20 ετών και εκτέλεσε πάνω από τρίάντα ανρθώπους στο έδαφος"!
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.
Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν. Διασώθηκαν άλλοι 100 θεατές.
Οι ισλαμιστές στο θέατρο ήταν αποφασισμένοι να πεθάνουν, καθώς σύμφωνα με ομήρους που κατόρθωσαν να δραπετεύσουν έφεραν  επάνω τους εκρηκτικά ενώ φώναζαν "Για τη Συρία" και "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος".
Oλόκληρο το χρονικό των επιθέσεων και οι ανά τόπους νεκροί έχει ως εξής:
  • Θέατρο Μπατακλάν: Τουλάχιστον 112 νεκροί, 7 σε κρίσιμη κατάσταση, 4 πιο ελαφρά 
  • Οδός Σαρόν: 19 νεκροί, 13 σε κρίσιμη κατάσταση , 10 πιο ελαφρά 
  • Οδός Μπισά: 14 νεκροί, 10 σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
  • Λεωφόρος Ρεπουμπλίκ: 4 νεκροί, 11 σε κρίσιμη κατάσταση 10 πιο ελαφρά
  • Stade de France: 4 νεκροί, 11 σε κρίσιμη κατάσταση,  39 τραυματίες
  • Οδός Μπομαρσέ: 3 σε κρίσιμη κατάσταση, 4 ελαφρά
Le Monde τονίζει ότι έγιναν 7 ταυτόχρονες επιθέσεις στο Παρίσι!
πηγη
http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου