16 Νοεμβρίου 2015

Καμμένος: Σταθερή Ελλάδα κατά του κινδύνου της ισλαμοτρομοκρατίας


7ο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ
Καμμένος: Σταθερή Ελλάδα κατά του κινδύνου της ισλαμοτρομοκρατίας

Αναφερόμενος στον «κίνδυνο του ισλαμοφασισμού», με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «οι εταίροι της Ελλάδας οφείλουν να αντιληφθούν ότι η χώρα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή». Κατά την ομιλία του στο 7ο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, σημείωσε ακόμη ότι οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν μνημόνιο που να παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Η συνεδρίαση του 7ου Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, που ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, «για τα θύματα της τρομοκρατίας και του ισλαμοφασισμού στο Παρίσι», που είναι, όπως είπε, «θύματα όλων των χωρών της ΕΕ, θύματα που γράφουν μια καινούργια ιστορία για την Ευρώπη, ζούμε πλέον κάτω από μια νέα 11η Σεπτεμβρίου». Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε να είναι τα τελευταία θύματα της τρομοκρατίας.

Επίσης αφιέρωσε την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στην μνήμη του στελέχους των ΑΝΕΛ, Φώτη Καλένη.

Στην εισηγητική του ομιλία ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι πριν ένα χρόνο είχε μιλήσει για τον επερχόμενο κίνδυνο από την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική σε σχέση με τον ισλαμοφασισμό και τον ISIS, προσθέτοντας ότι τότε κάποιοι «έβγαλαν πρωτοσέλιδα ότι εμείς απειλούμε την Ευρώπη πως αν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα, θα στείλουμε δήθεν εμείς τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη».

«Βεβαίως δεν στείλαμε κανένα τζιχαντιστή στην Ευρώπη, αντίθετα δημιουργήθηκε μια πολιτική σε σχέση με το προσφυγικό, όπου πέρασαν με τις διαδικασίες που επέβαλε η ΕΕ, το 80% των μεταναστών που ήλθε στην Ελλάδα, πιστοποιημένοι προς την Ευρώπη. Όμως αυτό δεν εμπόδισε τα ακραία στοιχεία όχι μόνο να βρεθούν στην Ευρώπη, αλλά να δημιουργήσουν και θύματα» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως οι εταίροι της χώρας, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή και παράλληλα να μπορέσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο άξονα που θα ξεκινά απο τα Βαλκάνια, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, θα προχωρά στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα εκτείνεται στις χώρες εκείνες της Μ. Ανατολης που αποτελούν άξονα σταθερότητας, όπως η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, ή άλλες σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με το Ισραήλ.

Και με την χώρα εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας και της ΕΕ να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να παλευτεί άμεσα αυτός ο τεράστιος κίνδυνος της ισλαμοτρομοκρατίας, του ισλαμοφασισμού.

«Όταν εμείς προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, γιατί αν καταρρεύσει, αν μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων, όπως ήταν η εναλλακτική λύση τον Ιούλιο, τότε όχι μόνο δεν θα ελέγχονταν τα σύνορα της Ευρώπης και της περιοχής Σένγκεν, αλλά ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα ξέφρενο αμπέλι που θα οδηγήσει σε οδυνηρές καταστάσεις, κάποιοι θεώρησαν ότι εμείς βάζουμε προϋπόθεση, προκειμένου να μην στείλουμε εκεί τους τρομοκράτες» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Επισήμανε ότι «καταφέραμε με τις υπηρεσίες ασφαλείας, με την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία, στα νησιά ιδίως του Ανατολικού Αιγαίου, να περιορίσουμε αυτόν τον ποταμό που ερχόταν προς την μεριά της ΕΕ και των χωρών της Σένγκεν».

«Τα τελευταία γεγονότα της Παρασκευής δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια νέα πολιτική, όπου η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ο σταθερός παράγων εκείνος που μαζί με την ΕΕ και τις χώρες του ΝΑΤΟ, να σταματήσει την σφαγή στην Μ. Ανατολή, να διασφαλίσει την δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και παράλληλα να διαφυλάξει τον δυτικό πολιτισμό από τα ακραία αυτά φαινόμενα που δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων και στην Μ. Ανατολή και στην Β. Αφρική και στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Δεν ψηφίσαμε μνημόνιο που να παραδίδει την εθνική κυριαρχία»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου