30 Σεπτεμβρίου 2015

Διπλωματικό επεισόδιο στα... καμαρίνια της συνάντησης Ομπάμα - Τσίπρα


Με επίκεντρο τα Σκόπια


Διπλωματικό επεισόδιο στα... καμαρίνια της συνάντησης Ομπάμα - Τσίπρα
Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να συναντήθηκε με τον Μπάρακ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το κλίμα να ήταν ιδιαίτερα θερμό ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο ένα διπλωματικό επεισόδιο μικρής έκτασης επισκίασε τη συνάντηση. 
Κι αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συμμετείχαν σήμερα στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.
Η μικρή διπλωματική εμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ), αλλά με τη συνταγματική τους ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην παραστεί.
πηγη
www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου