21 Σεπτεμβρίου 2015

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: Τα φοβορί για προεδρία της Βουλής και υπουργεία

Στις 8 το βράδυ ορκίζεται ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός


Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: Τα φοβορί για προεδρία της Βουλής και υπουργεία
Στις 8 το βράδυ ορκίζεται ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός μετά την επισφράγιση της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, ενώ αύριο πρόκειται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα φτιαχτεί ένα νέο υπερ - υπουργείο που θα έχει ως βασική αρμοδιότητα τη διαχείριση του Μνημονίου. Ως επικρατέστερος για αυτή τη θέση φέρεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος άλλωστε γνωρίζει κάθε πτυχή του νέου μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, ρόλο στην απόφαση θα παίξει αν παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς υπήρξε ο βασικός διαπραγματευτής με τους δανειστές.
Στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης φαίνεται να μένει ο Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο αυτό δεν είναι ξεκάθαρο και κανείς δεν ξέρει τις καραμπόλες που θα προκύψουν.
Ανοικτό είναι το θέμα του διαδόχου της Ζωής Κωνσταντοπούλου - η οποία χάνει και το βουλευτικό της αξίωμα αφού η ΛΑΕ δεν μπήκε στη Βουλή. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να σκέφτεται τον Νίκο Βούτση για νέο Πρόεδρο της Βουλής, ενώ στα χέρια του έχουν φτάσει εισηγήσεις για τον Γιάννη Δραγασάκη αλλά και για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Η εκδοχή του κ. Δραγασάκη συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.
Ταυτόχρονα ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Μουζάλα, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, να παραμένει στη θέση του στο υπουργείο για τη μετανάστευση, εφόσον βέβαια δεχθεί και ο ίδιος.
Στο κυβερνητικό σχήμα θα μετέχουν ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, και ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ φαίνεται ότι θέση στο οικονομικό επιτελείο για έχουν οι κ.κ. Δ. Μάρδας και Γ. Αλεξιάδης.
Σε ότι αφορά το υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι θα μείνει στον Πάνο Καμμένο, ενώ από τους ΑΝΕΛ θα μπουν στην κυβέρνηση έξι πρόσωπα, όπως και στην προηγούμε
πηγη
www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου