12 Απριλίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Έγινε πράξη και το Κοινωνικό Φαρμακείο στον Δήμο Ελληνικού - ΑργυρούποληςΤην μία μετά την άλλη  προεκλογική του δέσμευση υλοποιεί  σε χρόνους ρεκόρ ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος., δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία  και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου προστασίας για όλους εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και για τις ευαίσθητες ομάδες.   
Έτσι, μετά την δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, της Δημοτικής Κοινωνικής Ιματιοθήκης, ήρθε τώρα η σειρά μιας ιδιαίτερα δύσκολης κοινωνικής δομής: του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.
Την Κυριακή (10/6), παρουσία πολλών επισήμων και, κυρίως, μεγάλου πλήθους δημοτών και κατοίκων, έγιναν σε πανηγυρικό και ενθουσιώδες κλίμα τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου, που στεγάζεται σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Διον. Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρ. Κονδύλης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλίμου, κα Γιώτα Προυντζοπούλου, η αντιδήμαρχος Αλίμου κα.  Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών του Κόσμου, κ. Τσελεπίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Τσαρπαλής, όλοι οι Αντιδήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και οργανώσεων της πόλης.
Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης, κ.κ. Συμεών,παρουσία πλήθους ιερέων της πόλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε την ιδιαίτερη και άοκνη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης   σε αυτή την εποχή της μεγάλης κρίσης να δημιουργεί αυτές τις σημαντικές κοινωνικές δομές, που είναι πραγματικά έργα αγάπης,όπως τα χαρακτήρισε, για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, ευχόμενος με την ευλογία και ενδυνάμωση του Θεού, τη συνέχεια αυτής της μεγάλης προσπάθειας αρωγής και βοήθειας στους έχοντες ανάγκη.    
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.
Όπως,  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:
 «Για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου  δεν μας επιχορήγησε κανείς,  ούτε μας στήριξε καμία ΜΚΟ. Αυτό το έργο, που δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ το ταμείο του Δήμου, είναι το δημιούργημα λίγων εκλεκτών ανθρώπων – εθελοντών και των στελεχών υπηρεσιών του δήμου μας, που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και αφιέρωσαν πολύ χρόνο   για να το φέρουν σε πέρας υπό την αιγίδα και συντονισμό του Αντιδημάρχου μας κ. Κώστα Μηνόπουλου.

Συνεχεια στην πηγη
http://www.elliniko-argyroupoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου