19 Νοεμβρίου 2015

Παπαδημούλης: Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει ανεπίσημα

Ηδη γίνεται συζήτηση για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους είπε ο Δ. παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84" (Γ. Παπαγεωργίου, Ν. Νώτη, Σ. Ζαχαρό). Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Η συζήτηση για το χρέος, σύμφωνα με τις απαντήσεις που μου έδωσαν οι κκ Ντάισελμπλουμ,Ρέγκλινγκ και Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση τηςαξιολόγησης, επισήμως. Ανεπισήμως, γίνεται ήδη αυτή η συζήτηση και ο στόχος είναι, μέσα από τη μακρά ωρίμανση περιόδου αποπληρωμής των δανείων, μέσα από περίοδο χάριτος και μέσα από σταθεροποίηση και μείωση επιτοκίων, να πετύχουμε μία σοβαρή ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα είναι ένα άλλο μορφής "κούρεμα".

Το πόσο, πότε και πώς αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Όσο πιο ενωμένη είναι η Ελλάδα,όσο πιο σοβαρή είναι, όσο πιο γρήγορα αφήσει πίσω της διχαστικές, εμφυλιοπολεμικές ρητορικές,όσο πιο γρήγορα προχωρήσει αλλαγές εκεί που "πονάει" γραφειοκρατία, διαφθορά, πελατειακό κράτος-, τόσα περισσότερα θα πετύχουμε και στο θέμα του χρέους.

πηγη
www.avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου